torsdag 21 maj 2009

Update från Skåne

Nu är vi i Skåne igen, jag och hundarna. Härligt med lite lediga dagar. Och så får vi ju träffa I också, det tycker vi om! Fast idag får vi inte träffa honom, för idag jobbar han. Så vi får roa oss själva i 24 timmar. Men nu har det ju redan gått snart 3 timmar, så då är det ju "bara" 21 timmar kvar. Det ska vi nog klara... Han har liksom upplåtit sitt hus till vårat förfogande i en hel dag och en hel natt. Hur vågar han det...?! Hehe. Neeeej...vi är skötsamma såklart. Och jag ska INTE möblera om, byta gardiner, måla om väggarna eller ställa upp konstiga prydnadsföremål överallt. Jag ska bara plocka lite syréner i en vas (de blommar här nere redan och luktar underbart! Då måste man sno några från lämplig buske och ta in ju) och plantera en pelargon, som han gick med på att köpa igår. Men jag har fått tillåtelse till detta, så jag tror att det är okej. :-)

Vi har redan gått en promenad här i den fina skogen i Vomb. Hälsat på en granne i bara kalsonger också. (Han hade alltså bara kalsonger, jag hade kläder på). Alltid trevligt. Att hälsa på grannar alltså, inte det där med kalsongerna. Varmt och skönt och hur fint väder som helst!
Nedan följer några bilder från de senaste dagarna...



Efter 60 mil i bil på tisdagen, var det skönt att sträcka på ben och tassar med en promenad i Vomb-skogen.

Lite svalka vid Vomb-sjön var skönt! Jocke är som vanligt nöjd bara det finns lite delikatess-gräs att äta.

Det ser ut som om jag håller på att ramla baklänges eller är full som en kastrull, men så är inte fallet. Jag får skylla på att man ser lite tilltufsad ut efter en hel dag i bil. Jag är ändå rätt så nöjd att jag lyckades ta en bild med alla tre samtidigt med självutlösaren på mobilen. Det är inte det lättaste kan jag berätta.

Svante undrar vem det är som bor där i?

Tittut!

Jocke vill också...

Svante har det skönt i I:s trädgård.

Tisdagskvällen avslutades med kvällsmat i trädgården och sedan lite socialiserande hos I:s granne D. Vi körde bland annat en kubb-match som mitt lag vann (mitt lag bestod av I och mig själv). Det var en överlägsen seger, faktiskt - alla tre omgångar vann vi! Tyvärr förevigade jag inte detta ögonblick med en bild eller så. Men nu är det nämnt i alla fall. :-)

Igår gjorde vi en biltur till lite olika ställen. Gick runt lite med hundarna på olika fina ställen, pick-nickade i gräset och så. Mysigt!

I skogen vid "The Lodge". Vi går på Skåne-leden, tror jag...

Jag och Svante.

Jag och I.

Vart är vi...?


Kram!

Vilken utsikt!

Vi såg en orm! Jag blir alltid lika chockad, när det jag tror är en pinne börjar röra sig och kräla iväg. Som tur var så var detta en ofarlig liten sak - och inte en sådan där fet huggorm som jag har massor av hemma. Är inte så rädd för egen del, som för hundarnas... Blir de huggorms-bitna måste de ju till veterinär snabbt. Och helst ska hunden inte röra sig tydligen, för då sprids giftet snabbare i kroppen. Men lycka till att BÄRA 75-kilos Svante antagligen hur långt som helst (eftersom man förmodligen är långt ute i bushen när det händer), liksom.

Rapsen har nästan blommat klart, men det är fortfarande väldigt fint med allt det gula. Om man tittar riktigt noga kan man skymta Öresunds-bron långt därborta också...

Picknick i det gröna. Det hade kunnat bli en bra bild, om inte solen hade förstört allting. Men man får vara glad att båda kom med på bilden i alla fall, när man använder självutlösaren...

Jocke är lite förnärmad över att han blev fastbunden så långt ifrån maten. Det var väl fräckt...

Min fina Svante-pojke.

Kvällen avslutades med att vi lagade pizza tillsammans. Det är Per Morbergs recept. Säga vad man vill om Per Morberg, men det här är den godaste pizzan jag har ätit någon gång! Här är receptet. Fast vi lade till lite champinjoner också. :-)
Och nu ska jag börja med dagens aktiviteter, tänkte jag. Jag ska ägna större delen av dagen till att läsa om moms. Ska nämligen gå kurs i moms med jobbet nästa vecka, så då måste man läsa på lite innan är det meningen. Tänkte passa på nu... Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig, så att jag kan ligga ute och sola samtidigt. :-)
Men först ska jag ta en tur med mina inlines. Så se upp, skåningar, för jag kanske inte kommer ihåg hur man bromsar... :-)

Inga kommentarer: