torsdag 25 juni 2009

Solsting, hiss-spöken och Cityfestival

Det har varit så jättefint väder nu de senaste dagarna att man nästan får utomlands-känsla. Härligt! Dessvärre sitter ju jag inne på kontoret större delen av dagarna, men vi lever för fikapauserna ute i solen på terassen. Desto värre att gå in igen bara, när rasten är slut. Det hade varit fint att kunna sitta ute och jobba. Men det var något med datorernas sladdar, tydligen, hade arbetsgivaren förklarat när ute-arbete föreslogs på en annan ort. Men hallå, vi lever på 2000-talet! Nu finns det något som heter lap-top. Eller på svenska: bärbar dator. Men man får vara glad ändå. Det är nog inte alla arbetsplatser som har en schysst terass med utsikt över mälaren.

Dagens samtalsämne har varit varför hissen alltid stannar på våning fyra, men det är aldrig någon där som vill kliva på. Skumt. Det kanske spökar på våning fyra. Eller så är det någon som vill jävlas. Svårt att veta. Stor hjärnverksamhet har ägnats åt att fundera över detta fenomen idag på kontoret i vilket fall som helst. :-)

Det är någon så kallad Cityfestival i Västerås nu också, med start idag. Det innebär att stadens gator har täckts med marknadsstånd (ni vet, varannat stånd med langos och varannat stånd med T-shirts med tryck, typ. Och kanske några stånd med väskor också). Det har byggts upp några scener också och ikväll skulle visst Rix FM festival vara här med en bunt artister. I alla fall gick vi ner några stycken på lunchen för att lyxa till det lite med mat ute och för att kolla in jippot. Det blev god thai-buffé där till och med efterrätt (friterad banan, glass, persikohalvor, mandariner och annat mumsigt) ingick! Måste äta där igen. Enbart för efterrätten.

Efter jobbet blev det ett aerobics-pass också och nu har jag precis betalat räkningar. Så jag känner mig rätt så nöjd för idag faktiskt.

Inga kommentarer: