måndag 8 september 2008

Hårt arbete

Idag har alla datasystem på jobbet legat nere, så det har inte funnits så mycket att göra. Det är skönt i ungefär en halvtimme, sedan finns det inga hemsidor på internet kvar typ. Känns det som i alla fall. Hur kul är det att var 5:e minut surfa in på aftonbladet.se och kolla om det har ploppat upp någon ny artikel? Och man kan ju faktiskt inte ha en 8 timmar lång fikarast. Det blir helt enkelt ganska tråkigt, dagen som annars brukar flyga iväg går saaaaakta. Försökte i alla fall läsa lite domar och annat om skatter för att vara lite duktig. Att hålla sig uppdaterad ingår ju också i jobbet...

Vi har i alla fall diskuterat diverse intressanta ting på jobbet nu när det funnits tid. Förutom "Ensam mamma söker" och konstateranden om att "Bonde söker fru" är roligare och undringar om inte Fredrik och Lena från förra säsongen inte kan få ihop det ändå (de gillar ju grisar båda två), så har vi diskuterat tåg och bussresor. Eller närmare bestämt så har vi diskuterat sovande på tåg och bussresor. Vi har kommit fram till följande:

- Det är inte mysigt när den okände grannpassageraren somnar och vill luta huvudet mot ens axel. (Detta har av någon anledning hänt mig ganska ofta under mina pendlar-år faktiskt).

- Det blir faktiskt riktigt äckligt när ovan nämnda grannpassagerare dreglar också.

- Det ser inte charmigt ut när man somnat sittande och hakan liksom trillar ner så att man sitter där och gapar.

- Om man själv råkat sova gapandes en stund så tittar man sig alltid generat omkring när man vaknat för att se om någon upptäckt den pinsamma incidenten. Som om det skulle hjälpa när det redan är för sent? Och även om man då upptäckte att någon sitter och stirrar på en så är det ju inte som att man skulle ha någon vettig bortförklaring att komma med.

- En kollega hade en hungrig period i sitt liv, då hon ofta drömde om mat på bussresorna. Tyvärr brukade drömmarna sluta med att hon vaknade av att hon satt och tuggade frenetiskt i luften med öppen mun. Detta hände tydligen flera gånger. Det kan inte ha sett klokt ut.

Nåja, imorgon ska jag på återbesök till Strömsholm med Svante. Då blir det lungröntgen som är så smidigt. Jag håller alla tummar jag har för att det ser normalt och bra ut nu.

1 kommentar:

Maria sa...

"Om man själv råkat sova gapandes en stund så tittar man sig alltid generat omkring när man vaknat för att se om någon upptäckt den pinsamma incidenten. Som om det skulle hjälpa när det redan är för sent? Och även om man då upptäckte att någon sitter och stirrar på en så är det ju inte som att man skulle ha någon vettig bortförklaring att komma med."

Det är ju precis så där egentligen, men man måste ju liksom endå av ngn anledning titta sej omkring haha!
Håller tummarna för Svante (som verkar alldeles...enorm!)!